Sinds een aantal dagen gebruik in nu een nieuwe plugin, Advanced Ads en die bevalt me uitstekend.
Ik had voor Advanced Ads de nodige advertentie plugins zoals Quick AdSense en daarnaast nog wat Widget plugins om advertenties te roteren in mijn zijmenu's.
Maar met Advanced Ads heb ik een alles in een oplossing die ook nog eens erg simpel werkt.
Advertentie invoer mogelijkheden
Je maakt een nieuwe advertentie aan waar je diverse mogelijkheden hebt om de aangeleverde advertentie code in te voeren of juist een eigen tekst te maken met een link.
Na de invoering van de code kun je bepalen waar de advertentie moet komen in de inhoud van je artikelen. Daarbij kies je natuurlijk uit Links, Gecentreerd of Rechts.
En je kunt de marge aangeven die om de advertentie heen geplaatst moet worden, of juist geen ruimte. Persoonlijk heb ik liever wat ruimte om de advertentie heen om hem meer aandacht te geven.
Je kunt ook bepalen wanneer en waar een advertentie getoond moet worden en waar niet met de verschillende Display Conditions.
De verschillende advertenties kun je ook groeperen zodat je later een advertentie groep kunt plaatsen waarbij je de advertenties kunt laten roteren.
Een advertentie kan in meerdere groepen zitten en binnen een groep kun je ook aangeven of een advertentie meer of minder getoond moet worden in zo'n rotatie groep. Je kunt zelf de percentages invoeren, dus bijvoorbeeld 50%, 30% en 20%.
Plaatsing van de Advertentie
Nadat je een nieuwe advertentie gemaakt hebt krijg je een hulpscherm te zien om de volgende stap te maken, waar ga je de advertentie plaatsen?
De basis keuze is de optie voor …every post or page.
Je kiest dan voor een plaasting optie en geeft een naam, liefst een die voor jou duidelijk is waar de advertentie getoond gaat worden.
De opties Before post zorgt voor plaatsing na de titel van je pagina, dus tussen de titel en de inhoud van je bericht. After post wil zeggen na de tekst, maar voor je reactie optie in je berichten, als je die tenminste aan hebt staan.
Nadat je de Placement optie opgeslagen hebt kun je kiezen welke advertentie daar getoond moet worden.
Heb je gekozen voor de Post content optie dan geeft je nu aan waar de advertentie binnen de inhoud getoond moet worden, direct na de eerste paragraaf of juist verder in het artikel.
Met de bovenstaande opties heb je een enorme controle over je advertenties, je kunt het automatisch plaatsen ook niet gebruiken en een advertentie handmatig invoeren met de shortcode van die advertentie.
Met de automatische plaatsing op alle berichten en pagina's kun je natuurlijk in de problemen komen als je bijvoorbeeld een landingspagina hebt waar je zeker geen andere advertenties wilt laten zien.
Ook daaraan is gedacht, je kunt de optie gebruiken op het editor scherm waarbij je aanvinkt dat je geen advertenties wilt laten zien.
Die optie staat helemaal onder je invoer scherm, dus ik sleep hem zelf liever naar mijn rechter zijmenu zodat hij makkelijker bereikbaar is.
Zoals je ziet kun je met deze plugin een heleboel doen. Daarnaast zijn er nog betaalde Add-Ons die je kunt aanschaffen als je ze wilt gebruiken. Een aantal van die premium opties zijn erg interessant zoals de Tracking, Sticky Ads en de PopUp and Layer Ads mogelijkheden. Je kunt ze ook allemaal in een bundle kopen.
Deze Advanded Ads plugin is niet alleen geschikt voor Google Adsense advertenties maar ook voor allerlei andere zaken zoals affiliatie banners en meer. Mocht je dus een keer genoeg krijgen van Google Adsense, dan hoef je alleen de advertentie codes maar te wijzigingen of je advertentie keuze bij je placement te veranderen.
Kortom de Advanced Ads Plugin is een echte aanrader en je krijgt na de installatie ook nog wat tips via e-mail (als je dat wilt tenminste) over het gebruik van de plugin en optimalisatie tips.
Geef een reactie